IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Право на ликвидационен дял ще имат акционерите на ЕЛАРГ към 13 май

Първоначалното предложение бе 11 май, но поради обявяването на деня за почивен, датата се изменя, обяви ликвидаторът

11:59 | 10.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Право на ликвидационен дял ще имат акционерите на ЕЛАРГ към 13 май

Датата за право на ликвидационен дял от ЕЛАРГ Фонд за земеделска земя АДСИЦ се променя на 13 май 2013 г., вместо 11 май, както бе първоначално обявено, съобщи ликвидаторът на дружеството Веселин Данев чрез Бюлетин Investor.bg.

Датата 11 май бе обявена в материалите за свиканото на 19 април 2013 г. общо събрание на акционерите. Самото събрание бе заявено за свикване в Търговския регистър на 11 март 2013 г., но на 21 март 2013 г. правителството обяви 11 май за почивен.

В този смисъл на събранието, насрочено на 19 април 2013 г. ще бъде прецизирано, че право на ликвидационен дял ще имат акционерите, вписани в регистрите на Централен депозитар към 13 май 2013 г.

Запазва се предложението 9 май 2013 г. да е последен ден за търговия с акциите на ЕЛАРГ ФЗЗ АДСИЦ на БФБ-София.

Акционерите следва да представят информация за цената на придобиване на акциите, в противен случай то ще бъде прието, че тя е 0 и данъкът от 5% ще бъде върху 2,55 лв./акция. Това е прогнозираният ликвидационен дял на една акция.

Гореописаната хипотеза касае местните и чуждестранните физически лица. Местните юридически лица ще получат 100% от брутната сума (2,55 лв. на акция). Чуждестранните юридически лица от ЕС или от Европейското икономическо пространство следва да предоставят удостоверение за местно лице, издадено от съответната данъчна администрация.

Ако не бъде предоставено удостоверение за местно лице, ЕЛАРГ ще удържи 5% данък. Ако чуждестранно юридическо лице въобще не предостави нито удостоверение за местно лице, нито декларация за цена на придобиване, то от него ще бъде удържан данък в размер на 5% върху брутната сума на ликвидационния дял. 

Дружеството вече обяви, че прогнозният ликвидационен дял е 2,55 лв. на акция, като той следва да бъде изплатен до 15 май 2013 г.

Това са предложения, които акционерите ще гласуват на Общото събрание на акционерите, насрочено за 19 април 2013 г.

Свързани компании:

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ - ликвидирано(4EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:08 | 12.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още