IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата – Проучване и добив на нефт и газ

Добивната компания бе лидер по брой сделки през седмицата

10:16 | 29.06.13 г.
Акция на седмицата – Проучване и добив на нефт и газ

Книжата на Проучване и добив на нефт и газ АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата".

Акциите на дружеството бяха първи по брой сделки през седмицата с реализирани общо 170 сделки. Компанията зае и пето място по оборот с 285 хил. лв.

Цената на акциите на Проучване и добив на нефт и газ АД отчете седмичен ръст с 31% до 6,061 лв. за акция, а дори имаше и сделки на 7 лв. Този седмичен ръст беше реализиран на фона на спад от 12% в петък. Определено търговията беше много волатилна, а акциите на дружеството бяха едни от най-коментираните във форума на Investor.bg.

На 27 юни 2013 г. се проведе общо събрание на акционерите, на което представителят на УД Капман Асет Мениджмънт поиска да бъде направено увеличение на капитала за сметка на резервите.

Бил е отправен и въпрос защо е този интерес към акциите на дружеството в последните месеци, като прокуристът Мария Владимирова е отговорила, че не разполата с информация за причината за големия интерес към акции на дружеството в последно време, тъй като фондовият пазар е свободен пазар и на него всеки може да търгува, в който момент пожелае.

Проучване и добив на нефт и газ АД отчете 125% ръст на консолидираната печалба на годишна база до 4,56 млн. лв. за първото тримесечие на 2013 г. Текущата пазарна капитализация е 74 млн. лв., като се повишава с 400% за последните 12 месеца.

Консолидираните продажби се увеличиха с 31% на годишна база до 9,7 млн. лв. за първото тримесечие на годината. Най-силно е увеличението в консолидираните приходи от продажби на продукция с 63% до 7,78 млн. лв.

Основен акционер с дял от 51,22% е публичното дружество Зърнени храни България АД, делът на Инвест кепитъл мениджмънт ООД е 21,97%, на УПФ Съгласие е 4,93%, а на Химимпорт АД 3,65%.


 

Свързани компании:

Зърнени Храни България АД(ZHBG)

Химимпорт АД(CHIM)

Проучване и добив на нефт и газ АД(NGAZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още