IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН разреши търговото предложение на Сиесайеф за Пампорово

Комисията обаче е издала временна забрана на това за Велде България от Велде Австрия

11:45 | 14.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН разреши търговото предложение на Сиесайеф за Пампорово

На вчерашното си заседание Комисията за финансов надзор не издава забрана за публикуване на търгово предложението на „Сиесайеф” АД за закупуване на акции на „Пампорово” АД от останалите акционери на дружеството.

На 11 април Сиесайеф повиши цената в търговото за Пампорово до 7,80 лв. на акция. Предложителят заяви, че възнамерява да поиска отписване на компанията от регисъра на публичните дружества

На заседанието си от 19 март КФН издаде окончателна забрана за публикуване на предишното търговото предложение на „Сиесайеф” АД за закупуване на акции на „Пампорово” АД. През февруари Сиесайеф вдигна цената в търговото за Пампорово с 61% до 7,58 лв. на акция. 

Пампорово АД отчете 15% ръст на приходите си през миналата година до 10,654 млн. лв., но излиза на загуба от 1,517 млн. лв. след печалба от 3,512 млн. лв. през 2012 г.

Комисията обаче е издала временна забрана за публикуване на търгово предложение, внесено от „Велде” ГмбХ, Австрия, за закупуване на акции от капитала на „Велде България” АД (бивше "Лесопласт") от останалите акционери на дружеството.

На 19 март Комисията издаде окончателна забрана за публикуване на предишното търгово предложение на „Велде” ГмбХ, Австрия. В края на миналата година Велде ГмбХ отправи търгово предложение за 20 442 акции, представляващи 5,05% от капитала на Велде България АД. Предложената търгова цена бе 23,97 лв. на акция.

Велде излезе на печалба за първото тримесечиеДружеството е увеличило обема на производство на шперплат и запазило нивото на производство на фазерни плочи.

Регулаторът потвърждава проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия в размер на 40 000 000 евро, разпределена в 800 бр. обикновени, поименни, безналични, лихвоносни, безсрочни, необезпечени, свободнопрехвърляеми, неконвертируеми, подчинени облигации, с номинална и емисионна стойност 50 000 евро всяка, платима веднъж годишно, издадени от „Първа инвестиционна банка” АД.

КФН издава на „Дженерали Застраховане” АД допълнителен лиценз по застраховка „Разни финансови загуби”, за нови рискове, а именно „рискове, свързани със заетостта”.

Свързани компании:

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

Пампорово АД(4PV)

Велде България АД (Лесопласт АД)(4L5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:09 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още