IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елана Агрокредит издаде облигации за 5,26 млн. евро

Максималният размер беше предвиден до 7 млн. евро, но крайният е по-близо до минимума от 5 млн. евро

10:25 | 18.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Елана Агрокредит АД е издало първата си емисия корпоративни облигации с общ размер 5,26 млн. евро, съобщи дружеството чрез Infostock.bg.

Максималният размер беше предвиден до 7 млн. евро, но крайният е по-близо до минимума от 5 млн. евро.

Свикано е събрание на облигационерите на 4 август 2017 г. на адрес гр. София, ул. „Лъчезар Станчев” № 5 за избор на банка-довереник, която да представитлява облигационерите.

Годишната лихва е фиксирана на 3,2%, а срокът до падежа e 63 месеца. Схемата за погасяване на емисията е на пет равни вноски по 1,052 млн. евро на 15 октомври 2018 г., 15 октомври 2019 г., 15 октомври 2020 г., 15 октомври 2021 г. и 15 октомври 2022 г.

Лихвените плащания ще са 6-месечни, съответно на 15 октомври и 15 април. Няма опция за обратно изкупуване.
Емисията беше предложена за записване на не повече от 99 лица, индивидуално определени от Съвета на директорите на Елана Агрокредит АД.

Задължително условие е облигациите да бъдат регистрирани за търговия на пода на Българска фондова борса – София АД. Средствата ще бъдат използвани за основната дейност на дружеството – сключване на договори за финансов лизинг за покупка на земеделски земи и договори за кредит за оборотни средства.

Планира се обезпечение под формата на особен залог върху вземания по договор за финансов лизинг за покупка на земеделски земи и договори за кредит на оборотни средства, който следва да бъде учреден в срок до 3 месеца, считано от сключването на облигационния заем.

Елана Агрокредит планира увеличение на капитала през 2018 г., като дотогава ще бъде ползван нов заемен ресурс за увеличение на лизинговия портфейл, заяви прокуристът Георги Георгиев в интервю за Investor.bg.

Акциите на дружеството поскъпват с над 25,64% в последните 12 месеца до 1,47 лв. за брой и 29,2 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 7,79 ст.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава 1 акция в капитала на дружеството.

Свързани компании:

Елана Агрокредит АД(EAC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още