IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН допусна 20 кандидати до изпит за брокери и консултанти

Изпитите ще се проведат на 25 и 26 ноември 2017 г.

09:58 | 03.10.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Комисията за финансов надозр (КФН) допусна 17 кандидата до изпит за придобиване на право за извършване на дейност като брокер и 3-ма до изпит като инвестиционен консултант, които ще се проведат съответно на 25 и 26 ноември 2017 г. става ясно от решенията на провелото се на 2 октомври заседание.

Списъци с допуснатите кандидати може да намерите тук.

Регулаторът също така вписа емисия в размер на 16 666 988 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност един лев всяка, издадена от „Велграф Асет МениджмънтАД, гр. София. Емисията е в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 52 312 770 лв. на 68 979 758 лв. Емисията е вписана в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа.

Комисията реши още да изпрати писмо до „Мина Станянци” АД, гр. София, за представяне на допълнителна информация и документи във връзка потвърждаването на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации.

От решенията става ясно, че КФН е одобрила вътрешногруповото придобиване на квалифицирано участие от „Групама Холдинг Филиал е Партисипасион“, Франция, в размер на 100 % от капитала на застрахователно дружество „Групама Животозастраховане” ЕАД.

КФН одобри и вътрешногруповото придобиване на квалифицирано участие от „Групама Холдинг Филиал е Партисипасион“, Република Франция, в размер на 100 % от капитала на застрахователно дружество „Групама Застраховане“ ЕАД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още