IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Котлостроене АД се свива повече от двойно за деветмесечието

Приходите от продажба на продукция достигат 1,4 млн. лв., което представлява ръст от 40%

09:55 | 23.10.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Продукт на Котлостроене Снимка: Дружеството</p>

Продукт на Котлостроене Снимка: Дружеството

Котлостроене АД продължава да работи на минимална печалба, отчитайки печалба от 6 хил. лв. за деветмесечието на 2017 г., спрямо 14 хил. лв. за същия период на 2016 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Приходите от продажба на продукция достигат 1,4 млн. лв. за деветмесечието на 2017 г., което представлява ръст от 40% на годишна база.

Базата на дружеството е разположена върху парцел от около 100 000 кв. м. зад Централна гара в София, на бул. История Славянобългарская 8 до ТЕЦ София.

Разбира се, голяма част от парцела е заета с производствени халета и имотът не е чист. Освен това по последни информации районът около Централната гара няма да бъде зона с разрешено строителство на високи сгради, тъй като там има коридори за прелитане на самолети към и от Летище София. 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Това би намалило атрактивността на имота, собственост на Котлостроене АД.

Наскоро при друг знаков софийски завод - бившият Елпром-ЗЕМ (сега ИХБ-Електрик) в кв. Илиянци. бе стартирана процедура по търгово предложение и вероятно отписването му от публичност. От известно време ИХБ Електрик не произвежда електрически генератори и плановете са теренът му да се използва за складове, офиси и т.н.

Акциите на Котлосроене АД поскъпват със 7% в последните 12 месеца до 15 лв. за акция и 3,6 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
 

Свързани компании:

Котлостроене АД(KOTL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още