IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Лавена" предостави 1 млн. лв. безлихвен заем на дъщерно дружество

Крайният срок за погасяване на вноските е през 2031 г.

10:49 | 19.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Производителят на козметика и етерични масла „Лавена“ АД - Шумен предоставя на дъщерното си дружество 1 млн. лева безлихвен заем за за срок от 10 години. Това става ясно от документацията за проведено извънредно общо събрание на акционерите от 18 ноември, публикувана в x3news. 

Сумата ще бъде разпределена на парични вноски, като първата вноска от 200 хил. лева ще бъде предоставена до края на 2021 г. Останалите вноски ще бъдат отпускани на дъщерното дружество на траншове и с честота, каквато ръководството на „Лавена“ прецени за подходящи, без да е необходимо допълнително предварително потвърждение от страна на общото събрание на акционерите.

Крайният срок за погасяване на вноските е 18 ноември 2031 г. Начален падеж за погасяване е 01.01.2024 г. без предварително договорени фиксирани плащания.

С друго решение общото събрание реши да бъде предоговорен заем за 6,8 млн. лв. между „Лавена“ АД и „Балтимор“ ООД, като срокът на заема се увеличава с две години до 14 декември 2024 г.

Свързани компании:

Лавена АД(LAV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още