IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Смарт Органик“ е придобило производителя на биоопаковки „Биопак“

Сделката е за 218 хил. лева и е финансирана със собствени средства

11:52 | 11.07.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Биопак АД</em></p>

Снимка: Биопак АД

Производителят на биохрани „Смарт Органик“ АД е придобил производителя на биоопаковки „Биопак“ ООД, съобщават от публичната компания чрез БФБ-София.

„Биопак“ се фокусира върху ХоРеКа дистрибуция на опаковки и чаши, посочва се в съобщението.

Цената на сделката е 218 хил. лева и е финансирана със собствени средства. Отделно мажоритарният акционер на „Смарт Органик“ Яни Драгов е предоставил безвъзмездно 1500 собствени акции.

Свързани компании:

Смарт Органик АД(SO)

Драгов продаде и 32 662 броя акции на дружеството на 8 юли във връзка със сделката.

„Биопак“ произвежда компостируеми еднократни опаковки, които се разграждат в компостер за 8-12 седмици и са направени изцяло от растения – чаши за топли и студени напитки, сламки, прибори за хранене, кутии за храна и за доставка, посуда за хранене, салфетки и др.

Дружеството използва за производството си биопластмаса от царевица и картон и хартия от устойчиво производство или рециклирани материали.

Според съобщението приходите на „Биопак“ за 2021 г. са на стойност 327 хил. лева, а печалбата е в размер на 59 хил. лева. От създаването си компанията е спестила над 55 тона въглеродни емисии и над 36 тона потенциално изхвърлени в природата отпадъци, посочват от „Смарт Органик“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 04.05.23 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Bingomatic2
преди 1 година
В раздела "Новини за компанията" в профила на Смарт Органик няма нито една новина. НИКОГА на такива новини не е слаган тикер. Този сайт започва става все по-аматьорски.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още