IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговец бе признат за виновен за продажба на фалшиво вино

37-годишният Руди Курняуан е смесвал по-нови вина и ги наливал в празни бутилки от редки реколти

16:56 | 20.12.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Търговец бе признат за виновен за продажба на фалшиво вино

Търговец на вино от Калифорния, определен от прокуратурата като оператор на "фабрика за фалшиво вино", бе признат за виновен по обвинения в продажба на фалшификати на редки реколти на стойност над 1,3 млн. долара на колекционери, включително милиардера Уилям Кох, предаде Bloomberg.

37-годишният Руди Курняуан бе обявен за виновен от съдебно жури в Манхатън за измами, които извършвал по пощата и посредством други телекомуникационни средства. Престъпленията са извършени в периода от 2004 и 2012 г.

Уилям Кох бе свидетел в делото, като заяви, че Курняуан му е продал над 200 бутилки вино, за които той в момента смята, че са фалшиви.

Колекционерът, който е брат на енергийните магнати Чарлз и Дейвид Кох, оглави кампания срещу фалшификациите в бранша и заяви, че е наел над половин дузина експерти, за да открие фалшификатите сред колекцията си от 43 000 бутилки.

Курняуан, който работел от дома си в Аркадия, на практика е управлявал "лаборатория за фалшиво вино", като е смесвал по-нови вина и ги наливал в празни бутилки от редки реколти, които получавал от свои източници в ресторант в Ню Йорк. Той използвал лазерен принтер и стари печати, за да изработва етикетите. Разполагал и с устройства за запечатване на вината.

Сред вината, които имитирал, били стари реколти от престижни френски изби като Chateau Lafite Rothschild, Chateau Mouton Rothschild, Chateau Latour и Chateau Cheval Blanc, които се продават за по на 10 000 долара бутилката.

Ако бъде признат за виновен окончателно, Курняуан може да бъде осъден на до 20 години затвор за всяка точка от обвинението. Очаква се делото да завърши на 24 април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Style виж още

Коментари

Финанси виж още