IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Два трюфела продадени на търг за 330 хил. долара

Новият собственик на гъбите е човекът, основал първата верига казина в Макао, известен като Лас Вегас на азиатския континент

10:40 | 29.11.10 г.
<p>Бял трюфел. Снимка:  Poppy. Лиценз: <a target="_blank" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">Creative  Commons</a></p>

Бял трюфел. Снимка: Poppy. Лиценз: Creative Commons

Два бели трюфела са били продадени на специализиран аукцион в китайския град Макао за сумата от 330 хил. долара, съобщи АФП.

Макао неслучайно е избрано като място за провеждане на подобен род луксозен и гурме търг. Градът, който е бивша португалска колония, задмина Лас Вегас по приходи от хазарт още преди четири години и в момента се радва на небивал интерес от страна на любителите на хазарта.

Новият собственик на деликатесните гъби, които са пристигнали за търга от италианския регион Тоскана, е Стенли Хо. Той е основател и управител на считаната за първа верига казина в Макао Lisboa. Срещу 330 хил. долара бизнесменът се сдоби с две гъби с размери 900 и 400 грама.

Аналогична сума през 2007 година Стенли Хо плати отново за трюфел, който тежеше почти 1,5 кг и така постави първия рекорд за цена на аукцион за подобна гъба.

По-рано през ноември се проведе търг в италианския град Пиемонт. Най-скъпата гъба тогава стана 900-грамов деликатес, който бе оценен на 105 хил. евро и стана собственост на винения специалист и критик от Южна Корея Жанин Чо Ли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още