IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бокс-офис класацията у нас

Най-гледан е филмът „Механикът“, а първата лента, която премина първия милион от приходи, е „Рапунцел и разбойникът“

10:09 | 03.02.11 г.
Бокс-офис класацията у нас

Първият филм, който прехвърли един милион лева приходи от киносалоните у нас през тази година, е анимационната история "Рапунцел и разбойникът", създаден по едноименната приказка на братя Грим. Лентата вече е събрала над 1,194 млн. лв. от премиерата си на български екран, сочат обобщени данни в българския бокс-офис, цитирани от БТА. Въпреки стабилните си вече 17-ти уикенд приходи, филмът е на седма позиция в първата десятка на най-гледаните заглавия у нас.

На първа позиция e екшънът "Механикът" с Джейсъм Стейтъм. Филмът на режисьора на "Въздушен конвой" и "Лара Крофт" Саймън Уест е гледан вече от над 14 хиляди зрители за първите си три дни на екран и е събрал близо 121 хил. лева приходи от билети.

На втора позиция сред най-гледаните заглавия е веселата анимационна триизмерна лента - "Епохата на животните". Филмът е събрал над 47 хил. лева приходи през този уикенд. На трето място в класацията е друга премиера от миналия уикенд - мюзикълът "Бурлеска" с Шер и Кристина Агилера. Над 33 хил. лева са приходите на лентата в първия й уикенд на българските киноекрани, а зрителите са над 4 300 души.

Четвъртото място отново е за премиерно заглавие - българският "Стъпки в пясъка". Филмът на Ивайло Христов с Валентин Танев, Башар Рахал, Ненчо Илчев, Васил Михайлов, Карла Рахал, Велко Кънев, Деян Донков, Асен Блатечки и други български актьори е гледан за първите си три дни на екран от близо 4 хиляди души, а приходите му са 33 хил. лева.

Екшънът "Зеленият стършел", разпространяван само в триизмерен формат, е на пета позиция с 2 245 зрители и 24 189 лв. приходи от билети.

На шеста позиция е драмата с Никълъс Кейдж "Сезонът на вещиците" с над 2 800 зрители за уикенда и повече от 23 хил. лева приходи. "Рапунцел и разбойникът" е гледан от близо 2 200 души през миналия уикенд, а приходът от билетите им е над 22 500 лева. Лентата "Булевард Лондон" с Колин Фарел е на осма позиция с над 2 400 зрители и 21 хил. лева приходи от уикенда. Филмът с Анджелина Джоли и Джони Деп "Туристът" е на девета позиция сред най-гледаните заглавия с общо 2 290 зрители и 18 845 лева приходи. На десето място е комедията с Робърт Де Ниро и Бен Стилър "Запознай се с малките", която е регистрирала приход от над 15 хил. лева и над 2 000 зрители през миналия уикенд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още