IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мерил Стрийп като баронеса Тачър в „Желязната лейди“

Лентата ще разказва за 17-те дни преди Фолклендската война, когато Желязната лейди разкрива силата на характера си

16:33 | 08.02.11 г.
Мерил Стрийп като баронеса Тачър в „Желязната лейди“

Показана бе първата снимка на Мерил Сприйп в ролята й на баронеса Тачър във филма „Желязната лейди“. В холивудската продукция за живота на бившия министър-председател на Великобритания участва и Джим Броудбент в ролята на съпруга на Маргарет Тачър – Денис.

Снимките са започнали в края на януари, а в заснемането участват компаниите Pathe – една от най-големите в света за филмово оборудване и продуцентска къща, както и BBC Films. Режисьор е Филида Лойд, която засне и мюзикъла „Мамма Миа“, съобщава вестник The Telegraph.

Мерил Стрийп е сред най-успешните актриси в Холивуд и е определена като една от малкото жени, които са в състояние да изиграят ролята на лейди Тачър.

Създателите на филма започват вече да се сблъскват с критики как е възможно американка да изиграе ролята на британския министър-председател.

Лентата ще се фокусира предимно върху периода преди Фолклендската война.

Този етап от управлението на Маргарет Тачър е превратна точка в кариерата на амбициозната дама, която ще бъде показана във филма. Периодът, върху който са се фокусирали сценаристите, е 17-дневен, непосредствено преди започването на войната. За това време тя разкрива силния си характер, а моментът показва как Желязната лейди се справя с напрежението.

Предишната съвместна работа на Филида Лойд с Мерил Стрийп роди холивудския хит от 2008 година „Мамма Миа“ - филм, базиран на мюзикъл от Бродуей. Той се превърна и в най-касовия музикален филм на всички времена.

Мерил Стрийп е номинирана 16 пъти за наградите Оскар - повече, отколкото всеки друг в актьорската гилдия. Две от статуетките тя занася вкъщи, за филмите „Крамър срещу Крамър“ и „Изборът на Софи“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още