IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Virgin Racing се споразумя за партньорство с McLaren

От Virgin ще могат да използват съоръженията на McLaren, включително симулатор, тестова апаратура и аеродинамичния тунел, но запазват двигателите "Cosworth"

21:49 | 04.07.11 г.
<p>
	Тимо Глок напуска поредното състезание във Formula 1, без да завърши.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Тимо Глок напуска поредното състезание във Formula 1, без да завърши. Снимка: Ройтерс

Virgin Racing и McLaren се споразумяха за техническо партньорство, което влиза в сила веднага и е насочено към подпомагане на младия екип на Virgin за постигане на по-високи резултати, съобщи ВВС.

Virgin ще получат достъп до съоръженията на McLaren, включително симулатора, тестовата апаратура и аеродинамичния тунел.

Споразумението означава, че членове на екипа на McLaren ще бъдат интегрирани в отбора на Virgin.

От компанията, която ще получи помощта, съобщиха също, че са закупили отдела за Formula 1 на компанията Wirth Research Technologies, която е собственост на бившия им технически директор Ник Уирт.

Руският производител на спортни автомобили Marussia Motors, който закупи контролен дял в отбора през миналата година, и бордът на директорите решиха да прекратят отношенията с Уирт през юни след разочароващото начало на втория сезон на тима във Formula 1.

Уирт приложи първи компютърната технология, позната като изчислителна променлива динамика (CFD), за да разработи и развие болида, но новото техническо споразумение с McLaren представя промяната в приоритетите.

Бившият технически директор на Renault Пат Саймъндс, който бе отстранен от Formula 1 заради участието си в оспорваното нагласяване на резултатите от състезание през 2008 г., работи като консултант във Virgin от февруари и сега ще играе по-голяма роля в разработването на новото техническо направление на отбора.

„Смелите ни амбиции за бъдещето ще имат нужда от адекватни смели стъпки за постигането им“, заяви изпълнителният директор на Virgin Racing Анди Уеб.

„Можем да се възползваме в огромна степен от напредналите технологии  и способности на McLaren и за мен няма съмнение, че това сътрудничество ще ни даде необходимите технически стъпки, необходими да направим скок напред“, добави той.

McLaren сключиха подобно споразумение и през 2008 г. с отбора на Force India за използване на двигателите „Mercedes“ и технологията на скоростната кутия, като наскоро то бе отчасти удължено.

От Virgin потвърдиха, че ще продължат да използват двигателите „Cosworth“.

Отборът е на последно място в класирането в средата на сезон 2011, като Тимо Глок и Джером Д`Амброзио не са спечелили дори една точка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още