IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Следвоенни и съвременни творби са във фокуса на пролетните търгове в Ню Йорк

Christie's може да продаде три произвдения за по над 30 млн. долара

13:54 | 07.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	&quot;Глави от прах&quot; на Баския се оценява на до 35 млн. долара. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

"Глави от прах" на Баския се оценява на до 35 млн. долара. Снимка: Ройтерс

Организаторите на пролетните търгове в Ню Йорк залагат на печалби основно от следвоенни и съвременни творби, пише Ройтерс.

Очаква се продажбите на по-новите произведения да надхвърлят тези от преобладаващите в миналото работи на импресионисти с между 50 и 100%.

Въпреки че както Christie's, така и Sotheby's ще предложат творби от импресионизма и модерното течение на стойност между 20 и 30 млн. долара, и двете аукционни къщи очакват продажбите на съвременни творби да донесат между 30 и 40 млн. долара, а може би и повече.

Рекорди се очакват за художници като Жан-Мишел Баския и Герхард Рихтер, който вече държи най-високата цена на търг за произведение на изкуството на жив художник.

Разпродажбата на следвоенни творби, която организира Christie's на 15 май, включва три произведения, всяко от които се очаква да бъде продадено за по над 30 млн. долара. "Номер 19, 1948" на Джаксън Полък и "Глави от прах" на Баския се оценяват на до 35 млн. долара, а "Жена с шапка с цветя" на Рой Лихтенщайн  може да се продаде за над 30 млн. долара.

На разпродажбата на Sotheby's на 14 май ще бъдат предложени три творби от втората половина на 20 в., които са най-скъпите за целия периода на аукциона, който продължава две седмици.

"Домплац, Майланд" на Рихтер, "Портрет на П.Л." на Франсис Бейкън и "Думата е и признание VI" на Барнет Нюман се очаква да намерят новите си собственици на цени от по 30-40 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още