IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разхлади се в жегата... под навеса на спирката

Каменица се включва в борбата с горещото време със система за водна мъгла на шест спирки в София

18:20 | 01.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Системата за водна мъгла е умело интегрирана в цялостната конструкция на спирките. <em>Снимка: Каменица</em></p>

Системата за водна мъгла е умело интегрирана в цялостната конструкция на спирките. Снимка: Каменица

Прозаичните конструкции, разположени на спирките на градския транспорт, се превръщат в иновативен комуникационен канал за радост на столичани. В края на юни на 3 от най-оживените спирки в София бяха инсталирани системи за водна мъгла, които да разхлаждат чакащите в летните жеги. Проектът е на пивоварната компания „Каменица” АД и предлага ново приложение на стандартните рекламни съоръжения.

За първи път в България компания интегрира подобен тип инсталация в спирки от мрежата за градски транспорт, превръщайки рекламното съоръжение в инструмент за неутрализиране на летните жеги.

„Вдъхновението е от група приятели, с които по стечение на обстоятелствата се оказах в 20-минутно изчакване на желания автобус, насред жарките 38-градусови софийски жеги,” споделя Искра Попова, младши бранд мениджър на марката „Каменица“. 

„Коментарите им за преживяването бяха, меко казано, негативни. Споделих случката с колегите си, разговорихме се по темата и решихме, че нашата групичка със сигурност не е единствената в подобно положение. Всекидневно по жарките спирки чакат стотици хора, наши потребители и приятели, и е добра идея да им предложим някакво разхлаждащо решение. Искахме да ги накараме да се почувстват по-добре и в най-морните моменти на летните дни.”

Всеки ден от 10:30 до 14:30 и от 16:30 до 20:30 софиянците, чакащи на спирките на Ал. Жендов, Полиграфически комбинат и хотел Плиска, ще могат да се скрият под козирките и да се възползват от прохладата, осигурена от системите за водна мъгла. В началото на август нагорещените спирки на пл. Гарибалди и Окръжна Болница също ще се превърнат в прохладен оазис и ще са на разположение на софиянци до 1-и септември. По данни на компанията, собственик на съоръженията, разположени на самите спирки, всеки делничен ден през 6-те локации минават средно по 200 000 столичани.

Системата за водна мъгла е умело интегрирана в цялостната конструкция на спирките, като физическото усещане за прохлада е подсилено и от „заскрежена” витрина, изпълнена с общо 220 кена бира Kamenitza. За цялостната функционалност на „прохладните” спирки ежедневно се грижи специален екип, който патрулира между различните локации. За да осигурят плътното 8-часово работно време на системите, водните контейнери се пълнят с вода три пъти дневно, а специален датчик следи метеорологичните условия и при дъжд или мъгла изключва цялостното действие. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още