IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще се превърне ли Койние Уест в новият биткойн?

Мистериозен проект за нова дигитална валута ползва лика на рапъра Кание Уест

12:32 | 03.01.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;CoinyeWest.com</em></p>

Снимка: CoinyeWest.com

На пазара вече има изобилие от дигитални валути за тези, на които им е дошло до гуша от традиционните книжни пари, печатани без спиране от централните банки. Какво обаче можем да кажем за често пренебрегваното припокриване между поддръжници на криптопарите и феновете на хип-хопа?

По-късно този месец зейналата дупка в електронната търговия накрая може да бъде запълнена. След точно 8 дни пазарът ще посрещне с отворени обятия Койние Уест (Coinye West) – ново електронно парично средство, вдъхновено от рапъра Кание Уест, популярен с пословичния си егоизъм.

Новото парично средство много прилича на доджекойн (dogecoin) – електронна валута, вдъхновенa от интернет мийма с куче от породата Шиба ину. Също като доджекойн, и Койние Уест се основава на биткойна, отбелязва CNBC.

Анонимните създатели на Койние започнаха онлайн рекламиране на валутата в края на 2013 г., като основният метод за реклама бяха туитове и постове във Facebook. Целта бе самия рапър Кание да забележи валутата и да обяви публичната си подкрепа. За момента обаче той не е направил изявление по темата.

Кой стои зад проекта, продължава да е мистерия. Създателите направиха анонимно обръщение чрез музикалния блог Noisey, заявявайки, че са твърдо решени да запазят анонимността си, дори и ако "Кание се ядоса".

Вълната от електронни валути, която заля в последните месеци форекс пазара, бе вследствие на доброто представяне на биткойна. Според експерти тенденцията ще продължи и през 2014 г. Ако проектът Койние даде положителен резултат, несъмнено и други звезди ще пожелаят да имат виртуални парични средства, носещи техния лик.

Доколко обаче цялата истерия около Койние и доджекойн е оправдана и дали те само не вредят на биткойна в опита му да се наложи на пазара, все още остава загадка.

На търговията с новата тематична валута ще бъде даден официален старт на 11-и януари, съобщиха създателите. Моментът може и да е подходят за това пазарните участници да се замислят дали да не вложат средствата си в електронни пари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 8 rate down comment 3
unsworth
преди 10 години
Всички тези жетони стават все по-смешни :) Накрая, разбира се, ще станат и тъжни :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 2
avramcho
преди 10 години
"Хората не знаят какво искат - докато не им го покажеш" - Стив Джобс***************************при толкова мечтатели-защо и Койние Уест да не изкара някой милион-продавайки името си ? ;)Нищо ново под слънцето - поредният мираж , ,който ще озъпти армията от......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още