IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lamassu изпраща 2013 г. с продадени 100 биткойн банкомата

Доставките включват 25 различни държави – от Канада до Киргизстан, съобщиха от компанията

16:08 | 30.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Lamassu изпраща 2013 г. с продадени 100 биткойн банкомата

Производителят на биткойн банкомати Lamassu приключва 2013 г. с оптимизъм. Компанията обяви в понеделник продажбата на 100-тното си устройство, като на опашката чакат и още повече от 120 поръчки, пише CoinDesk.

За да отбележи събитието, Lamassu създаде онлайн карта на биткойн банкоматите, която ще се актуализира своевременно при появата на нови устройства по целия свят.

По думите на изпълнителни директор на компанията Зак Харви повече от дузина банкомати са били доставени до този момент, като останалата част от поръчките ще бъдат изпълнени в началото на 2014 г.

"Имаме поръчки от целия свят. Доставките включват 25 различни държави, като започнем от Канада и стигнем до Киргизстан. Превеждаме нашият потребителски интерфейс на повече от една дузина езици, включително руски, китайски и дори фриулски. За мен това е доказателство за глобалния обхват на биткойна", посочи Харви.

Lamassu започна да приема предварителни поръчки за първия си биткойн банкомат през август на цена от 5 000 долара за устройство. Устройството е с относително малки размери, като може да осъществява сделки от фиатни пари в електронни за по-малко от 15 секунди.

По-рано този месец финландската компания Bittiraha.fi инсталира първия постоянен банкомат в Европа. Въпреки че банкомати за биткойни са налични вече в няколко града на Стария континент, устройството в жп гарата в Хелзинки бе първото постоянно.

По време на следобедната сесия в Европа в понеделник един биткойн запазва позиции над границата от 800 щатски долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още