IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Royal Caribbean залага на още мащабни проекти

Компанията планира пускането на още големи круизни кораби, предлагащи разнообразни активности на пътниците

11:31 | 12.05.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Royal Caribbean Cruises удвоява своите огромни круизни кораби. В момента компанията работи с две от най-големите круизни плавателни средства в света – Oasis of the Seas и Allure of the Seas, а през пролетта на 2016 г. планира да пусне и трети, който ще е от класа на Oasis.

По време на официална церемония във Франция, разясняваща повече именно за третия кораб, компанията обяви, че плановете ѝ включват и четвърти Oasis, който трябва да бъде пуснат през 2018 г., пише BusinessWeek.

Третият Oasis кораб ще бъде по-голям от първите два, а на борда му ще могат да се качат общо 6300 души. Другите два пък са конструирани около идеята за „съседни зони“ и са с капацитет 5400 души и 2700 каюти.

Преди два месеца главният изпълнителен директор на Royal Caribbean Ричард Фейн заяви, че когато взела решение да създаде първите два кораба Oasis, компанията не е искала да разполага с най-големите кораби в света.

По думите на Фейн размерът им е функция на различните възможности, които предлагат. Пътуващите с тях могат да се насладят на редица удобства, включително стени за скално катерене, блъскащи колички, сърф басейни и миниатюрна версия на Сентрал парк.

Новите круизни кораби, особено най-големите, които предлагат изобилие от активности, са особено полезни на компанията финансово, тъй като цените на билетите за тях са много по-високи.

„Oasis of the Seas и Allure of the Seas продължават да бъдат в един клас по отношение на удовлетвореността на гостите и на финансовата възвращаемост“, посочва Фейн.

Двата нови кораба Oasis ще бъдат създадени в корабостроителницата на STX France в Сен Назер. Нито един от тях все още няма име, а Royal Caribbean засега не разкрива пристанищата, между които те ще плават. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още