IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"В обувките на Сатаната" е големият победител на наградите "Еми"

Въпреки множеството номинации Netflix остана без статуетка

16:31 | 26.08.14 г.
<p>
	Брайън Кранстън.<em> Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Брайън Кранстън. Снимка: архив Ройтерс

Сериалът "В обувките на Сатаната" (Breaking Bad), разказващ за гимназиален учител, който започва да произвежда наркотици, е големият печеливш на наградите "Еми", с което затвърждава статута си на един от най-добрите телевизионни продукции, пише Bloomberg.

Сериалът, чийто пети и последен сезон завърши преди почти година, грабна приза за най-добър драматичен сериал. През годините зрителите на продукцията нараснаха от няколко милиона до над 10 млн. по време на финалния епизод - феномен, задвижван от Netflix и други стрийминг услуги.

Главният актьор от “В обувките на Сатаната” Брайън Кранстън пък спечели четвъртата си награда "Еми" за ролята си на Уолтър Уайт, който се превръща от отдаден учител в зъл убиец пред очите на зрителите.

Освен с наградата за най-добър драматичен сериал и признанието за работата на Кранстън, "В обувките на Сатаната" може да се похвали с още два приза. Актьорите Ана Гън и Арън Пол получиха награди за поддържащи роли, докато Мойра Уейли-Бекет грабна статуетката за най-добър сценарист.

Една от изненадите на вечерта се оказа фактът, че Netflix остана без статуетка. Онлайн услугата събра общо 31 номинации във втората си година като сериозен претендент. Номинациите бяха за две ключови продукции - затворническата комедия "Orange Is The New Black" и политическата драма "Къща от карти".

Вместо това Американската филмова академия удостои с награда "Модерно семейство", който стана най-добрият комедиен сериал.

Джим Парсънс, който участва в сериала "Теория за големия взрив" пък получи приза за най-добър комедиен актьор. Това е четвъртата му статуетка, свързана с участието в телевизионната продукция.

HBO, която спечели две статуетки "Еми" за "The Normal Heart", телевизионен филм за зараждането на СПИН епидемията в началото на 80-те години и усилията на активистите за борба с контрабандата и коварната болест. Другият приз за HBO беше връчен на Джулия Луис-Дрейфус, която беше обявена за най-добра комедийна актриса за главната си роля в сериала "Veep".

Традиционно на церемонията бяха почетени звездите, които са починали през изминалите години. Тази година залата се изправи на крака за комика Робин Уилямс, който се самоуби преди две седмици. Дългогодишният му приятел Били Кристъл отдаде почит на великия артист, припомняйки велики моменти с него.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още