IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скоро ще можем да говорим по мобилните телефони и по време на полет

Европейската агенция за авиационна сигурност определи, че устройствата не носят риск за сигурността на полета

19:24 | 26.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Скоро ще можем да говорим по мобилните телефони и по време на полет

Европейската агенция за авиационна сигурност определи, че мобилните телефони не носят риск за сигурността по време на полет, съобщи британското издание The Telegraph.

По тази причина от агенцията са определили, че авиокомпаниите могат д а позволят използването на устройствата по време на полет, включително и по време на излитане и кацане на самолетите.

Според сегашните правила пасажерите трябва да превключат мобилните си устройства – мобилни телефони, компютри и таблети, на специален режим по време на полет.

В т.нар. flight mode устройствата са с изключени трансмитери, което означава, че не могат да бъдат използвани за провеждане на телефонен разговор, изпращане на текстово съобщение или предаване на данни. Дори и в този режим на работа, използването на мобилни устройства не е разрешено при излитане или кацане на самолета.

Сега Европейската агенция за въздушна безопасност предлага нови правила, които дават възможност на пасажерите да провеждат разговори по време на полет. Всяка авиокомпания обаче сама ще преценява дали да позволи това.

Освен това, ако компаниите разрешат ползването на мобилни телефони на борда на самолетите, ще трябва да бъде инсталирано и допълнително оборудване, което да осигури сигнал за мобилните телефони на почти 10 хил. метра височина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:15 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още