IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руските романтици ще изберат България, Египет и Унгария за Св. Валентин

Ниската стойност на рублата накара туристите да предпочетат по-евтини дестинации, вместо традиционните за празника Франция или Италия

12:41 | 04.02.15 г. 1
Руските романтици ще изберат България, Египет и Унгария за Св. Валентин

През тази година руските туристи ще предпочетат  дестинации като България, Египет и Унгария, за да отпразнуват Деня на влюбените - Св. Валентин. Това коментираха от Руския съюз на туристическата индустрия, цитирани от информационната агенция ТАСС.

Заради ниската стойност на рублата романтичните пътувания губят своята привлекателност и руснаците, които отбелязват празника, няма да се насочат към традиционни романтични дестинации, а към по-евтините варианти, посочват руските туристически агенции.

Така търсенето на оферти за френската столица Париж е намаляло, но за сметка на това има засилен интерес към екскурзия в Будапеща, посочват от Руския съюз на туристическата индустрия. Прибалтийските държави пък съвсем са загубили своята привлекателност – продажбите на пакети за 14 февруари в Естония, Литва, Латвия, както и в Швеция и Дания, са съвсем минимални.

Намаляло е търсенето и за други традиционни дестинации за празника като Италия, Франция или Испания

От организацията отбелязват и че пазарите, на които се очертава отлив на руски туристи, са склонни да дадат специални предложения за 14 февруари. Сред тях например е пакет, предвиждащ безплатен престой в хотела за единия от двойката туристи, предлаган от германски хотели.

Хотели на Малдивите и Сейшелските острови са още по-щедри с безплатни нощувки и спа процедури.
Руските туристи обаче не са толкова привлечени от тези изгодни оферти и те не са толкова масови, посочват още представителите на бранша.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Е тВа не е празник!Ходи се като за последно по магазини, безмислени картички, с още по безмислени послания!.......................................................................................Трифон Зарезан и на лозята!Там е истината, с природата, с птичките, със земята!Тия дни идва един кълвач на нашата ябълка, красавец!Научи се на хранилката и го пораглезих!Ей това е красота, ей това е любов!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още