IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Газпром" води преговори за подновяване на договора с УЕФА

Руската компания се насочва към нов тригодишен контракт с европейската футболна организация

18:26 | 09.06.15 г.
"Газпром" води преговори за подновяване на договора с УЕФА

С финалния мач на тазгодишното издание на Шампионската лига на УЕФА приключи и тригодишният договор на руския енергиен гигант с организаторите на турнира от УЕФА, пише руското издание "Вести".

Официалният представител на "Газпром" Сергей Куприянов заяви, че компанията е "в процес на договаряне на договора за следващия тригодишен цикъл". Той отбеляза, че преговорите продължават вече повече от шест месеца.

Шампионската лига на УЕФА е един от най-големите клубни футболни турнири в света. Финалът на турнира в събота, който противопостави "Ювентус" и "Барселона" (1:3), бе гледан от около 400 млн. фенове в повече от 200 страни.

Освен "Газпром", сред партньорите на УЕФА са редица други големи компании, като Adidas, Coca-Cola, Visa и Hyundai. Те имат право да поставят свои рекламни символи както вътре, така и извън стадионите.

"Газпром" е официален спонсор на Шампионската лига от 2012 г., а след това на редица стадиони активисти на "Грийнпийс" провеждаха акции срещу руската компания. Руският гигант издържа "Зенит" (Санкт Петербург), спонсорира лондонския "Челси", германския "Шалке" и сръбския "Цървена звезда".

Компанията е официален партньор и на ФИФА, след като през септември миналата година беше подписан договор. Тя получи статута на официален партньор на турнирите под егидата на международната организация до 2018 г., включително и на световното първенство в Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още