IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индийски бижутериен магнат бе арестуван за дефолт по заеми за 150 млн. долара

Групата Atlas Jewellery на бизнесмена има повече от 50 магазина за бижута в Индия и Близкия изток

14:19 | 08.09.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

М. М. Рамачандран е бил банкер, бижутериен магнат и филмова звезда. Сега 74-годишният бизнесмен, който живее в Дубай, е зад решетките, коментира Quartz.

На 23 август дубайската полиция арестува Рамачандран, основател на Atlas group, оценена на 1,1 млрд. долара, по обвинения в дефолт по заеми за над 150 млн. долара. Atlas group има дейности в сферата на недвижимите имоти, бижутерията и здравеопазването.

Неплащането на заемите от индийския бизнесмен ще се отрази на поне 15 банки, включително на Bank of Baroda и State Bank of India, твърдят медии.

„Д-р Рамачандран и екипът му са напълно ангажирани с решаване на проблемите в най-кратки срокове“, заяви Индира Рамачандран, съпруга на търговеца на злато, в писмо до Atlas Jewellery India, бижутерийното подразделение на групата, на 7 септември.

От 31 август насам, когато излезе новината за ареста, акциите на Atlas Jewellery India потънаха с около 35% на фондовия пазар в Мумбай.

„В интерес на нашите акционери и в съответствие с договора за вписване, не бихме искали да правим други коментари, освен тези, които се споделят с фондовата борса“, заявява говорител на Atlas Jewellery за Quartz.

Групата Atlas Jewellery днес има повече от 50 магазина за бижута в Индия и Близкия изток.

Atlas Jewellery India, водещата компания на групата, отчете приходи от около 38 млн. долара за финансовата година 2014-15 г., което е около 4 пъти повече в сравнение с предишната. През юни тази година компания бе вписана на борсата в Мумбай чрез обратно придобиване – купувайки GEE EI Woolens, която вече бе вписана.

Atlas Jewellery понася загуби през последните три тримесечия. За трите месеца до 30 юни компания отчита нетна загуба от 420 000 долара.

През февруари тази година данъчните служби нахлуха в жилището на Рамачандран в Индия. Официалните лица провериха и шоурумите и офисите на Atlas в няколко индийски града по подозрения за укриване на данъци.

Има и твърдения, че Рамачандран е отклонил средства, заети от банките, към други бизнеси като недвижими имоти, а сегашният инвентар от злато в магазините му е невероятно нисък – по-малко от пет килограма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още