IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин е най-влиятелната личност според Forbes за четвърта поредна година

Изданието коментира, че руският президент може да засили влиянието си в идните години с влизането на вероятен негов съюзник в Белия дом

19:13 | 14.12.16 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин остава за четвърта поредна година най-влиятелната личност в света в годишната класация на сп. "Forbes", съобщава БТА.

От своята родна страна до Сирия, като се премине през американските избори, руският лидер продължава да постига целите си, се казва в аргументацията на изданието.

Конвенционалните световни стандарти не могат да възпрат неговото влияние, което се увеличи през последните години. През 2016 г. руски хакери бяха обвинени, че са проникнали в имейл акаунти на членове американската Демократическа партия в опит да подпомогнат кампанията на Доналд Тръмп, който редовно хвалеше лидерския стил на Путин.

Кремъл отрича обвиненията, Тръмп също изключи възможността за външна намеса в изборите, въпреки че анализ на ЦРУ, за който медиите съобщиха, твърди обратното, посочва още изданието. 

В нея се отбелязва, че влиянието на Путин може да се засили в идните години с влизането на вероятен негов съюзник в Белия дом.

На второ и на трето място в класацията са съответно новоизбраният американски президент Доналд Тръмп и германският канцлер Ангела Меркел.

На четвърто място е китайският президент Си Цзинпин, следван от папа Франциск на пета позиция. На шесто място е Джанет Йелън, ръководителят на Федералния резерв на САЩ.

Местата от седмо до десето са за съоснователя на Microsoft Бил Гейтс, за ръководителя на Google и Alphabet Лари Пейдж, за индийския премиер Нарендра Моди и за създателя на Facebook Марк Зукърбърг.

Европейският централен банкер Марио Драги е на 11-о място. Новият британски премиер Тереза Мей е на 14-о място, следвана от милиардера Уорън Бъфет на 15-о място.

Президентът на петролния гигант ExxonMobil Рекс Тилърсън, когото Тръмп номинира вчера за държавен секретар, е на 24-о място, точно зад президента на Франция Франсоа Оланд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
crazy365
преди 7 години
Повече диктатори като Путин и по-малко демократи като меркел и клинтън, и света ще стане по-добър и по-мирен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 1
bgMan
преди 7 години
Ами поздравления за успеха.Агресивното геьово световно лоби трябва има силен противник като Путин. Докато онези са силни да си налагат глупостите по целия свят дано Господ да дава дълъг живот и успехи на Путин и администрацията му. Колкото и странно да звучи.Администрацията и лидерите на демократите в САЩ са най-долните и мръсни га.динки на нашето съвремие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 12
Стоян Петров
преди 7 години
Да бе, ама са вземеш да обясниш на питащите в руските сайтове, защо Тръмп е на втора позиция а даже не е президент.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 11
Mavi Goz
преди 7 години
Айдеее... Путин вече след изборите в УСА и Брекзита, и класациите на Форбс почна да манипулира... Щот нали е жуже - нема как тази класация да не е дело на руски хакери...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още