IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AB InBev възражда плана си за IPO на азиатското си звено

Компанията си поставя за цел да набере 5 млрд. долара от листването

19:15 | 12.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Anheuser-Busch InBev си поставя за цел да набере около 5 млрд. долара от листването на азиатското си звено в Хонконг в края на септември, твърдят източници, запознати с въпроса. С това компанията възражда плана, който отмени преди два месеца и който предполага провеждането на едно от най-големите първични публични предлагания за 2019 г., пише Bloomberg.

Белгийската компания за алкохолни напитки се опитва да насърчи търсенето от страна на инвеститорите и ще даде начало на процеса най-рано следващата седмица, допълват източниците, пожелали да останат анонимни, защото информацията е конфиденциална.

Днес компанията заяви, че подновената заявка за листване включва миноритарния ѝ дял в Budweiser Brewing Company, без австралийските ѝ операции, които реши да продаде на Asahi Group Holdings за 11,3 млрд. долара, скоро след като отмени предишния план за IPO през юли.

Решението да продължи процеса по продажба на акции ще зависи от „редица фактори и преобладаващите пазарни условия“, заяви AB InBev. Представител на фирмата е отказал да коментира допълнително темата.

Листването може да даде допълнителен тласък на борсата в Хонконг в момент, в който пазарът се препъва заради търговската война между САЩ и Китай, както и заради продължаващите антиправителствени протести, които често прерастват в насилие. При сумата от 5 млрд. долара, това може да бъде второто по големина IPO в света тази година, след това на Uber Technologies, което се състоя през май и достигна 8,1 млрд. долара, сочат данни на Bloomberg.

Бързото връщане към потенциалното първично публично предлагане е поредният ход на гиганта, в опит да свие своя дълг, който надвишава сумата от 100 млрд. долара след мегапридобиването на SABMiller през 2016 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още