IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забавянето на бизнеса в САЩ и Китай замрази ръста на печалбата на AB InBev

От AB InBev заявяват, че през 2019 г. второто полугодие се оказва изпълнено с предизвикателства.

12:11 | 25.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Anheuser-Busch InBev (AB InBev) най-голямата световна пивоварна компания, съобщи, че растежът на печалбaта е преустановен през третото тримесечие заради спад на доставките в САЩ и Китай.

Производителят на Budweiser намалява годишната си прогноза за приходите, заявявайки, че очаква „умерен“ растеж. Печалбата остава без промяна на коригираната основа въпреки очакванията на анализаторите за 3% ръст, съобщават от Bloomberg.

Остатъкът от годината вероятно ще бъде труден за компанията, което се подчертава от 5,9% спад в китайския обем, месец след като AB InBev събра 5,8 млрд. долара, продавайки дял в азиатското си подразделение Budweiser Brewing Company APAC. Това поражда безпокойство, че един от двигателите за растеж на бирената индустрия вече не работи със същите темпове след забавянето на китайската икономика.

В САЩ появата на алкохолна сода - напитка на основата на газирана вода със слабо съдържание на алкохол - води до намаляване  на консумацията на бира и така компанията се разширява в този сегмент с марки като Bon & Viv и Bud Light Seltzer.

Други фактори, които са засегнали компанията през тримесечието, са по-високите разходи за суровини, неблагоприятните колебания на валутата и намаляването на продажбите в Южна Корея и Бразилия в отговор на повишаването на цените.

От AB InBev заявяват, че през 2019 г. второто полугодие се оказва изпълнено с предизвикателства. Миналата година по-голямата част от маркетингови разходи са през първото полугодие заради Световното първенство по футбол, докато тази година разходите са по-равномерно разпределени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още