IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Burberry отчита ръст на продажбите въпреки несигурността в Хонконг

Компанията е напът да изпълни първата фаза от стратегията си, благодарение на положителните отзиви на клиентите за дизайна на Рикардо Тиши

11:37 | 14.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Британската луксозна марка Burberry заяви, че популярността на колекциите на дизайнера Рикардо Тиши е спомогнала за увеличаване на продажбите през второто тримесечие. По този начин се компенсира двуцифреният спад на продажбите на компанията в Хонконг, повлияни от продължаващите протести, съобщава Ройтерс.

Burberry, известна със своите тренчкоти, отчете приходи за първото полугодие от 1,28 млрд. паунда (1,64 млрд. долара), което е 3% ръст при постоянен валутен курс. Сравнимите продажби на магазините на марката през второто тримесечие нараснаха с 5%,  в сравнение с 4% през първото, съобщи компанията в четвъртък.

Изпълнителният директор Марко Гобети полага усилия за надграждане на имиджа на Burberry в луксозния сегмент. Това се случва от една страна чрез освежаване на продуктовата гама под ръководството на Тиши, а от друга – чрез фокусиране върху премиум магазините в САЩ.

Той каза, че Burberry е напът да изпълни първата фаза от стратегията си, благодарение на положителните отзиви на клиентите за дизайна на Тиши.

„Ние предоставихме финансови резултати в съответствие с очакванията, въпреки спада в Хонконг, и потвърждаваме нашите перспективи за финансовата 2020 г.“, каза той.

По прогнозни данни коригираната оперативна печалба е отчела спад с 4% до 187 млн. лири при константни валутни курсове. Това е оказало натиск върху брутната печалба в резултат на инвестициите в качеството на продуктите, по-големите отстъпки за старите продуктови линии, както и заради намаления в  магазините на марката на стойност 14 млн. паунда, причинени от нестабилността в Хонконг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още