IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Accor отчете 77% ръст на печалбата през 2014 г.

Трансформацията на веригата хотели дава своите резултати

11:05 | 18.02.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В сряда Accor обяви, че опитите за промяна на ситуацията в компанията са донесли първите си плодове през 2014 г. Френската група хотели отчита сериозен ръст на годишната печалба, пише The Wall Street Journal.

Accor заяви, че нетната печалба се е повишила със 77% до 223 млн. евро спрямо 126 млн. евро през 2013 г., като основен принос за това има по-добрата оперативна печалба.

Приходите преди данъци и лихви са се повишили с 15% до 602 млн. евро спрямо 521 млн. евро преди година, подпомогнати от плана за намаляване на разходите и преструктурирането на отдела HotelInvest.

Миналия месец Accor съобщи за умерен ръст на продажбите, подкрепен от възстановяването в Европа през четвъртото тримесечие. 

Собственикът на веригите Ibis и Sofitel е преминал през две трети от тригодишния план за промяна в компанията, започнат от главния директор Себастиян Базин, който цели да възстанови ръста. В края на 2013 г. Базин започна трансформацията, като раздели групата хотели на два бизнеса: един, който управлява 14-те хотелски бранда и друг, който управлява портфолиото с имоти на компанията.

През миналата година групата започна обратно изкупуване на хотели, които преди бяха на лизинг, инвестирайки общо 1 млрд. евро в имотното си портфолио. Групата също така сключи партньорства, с които да подсили брандовете си в региони като Китай и централна Европа.

„2014 г. бе богата година“, заяви Базин за The Wall Street Journal. Той отказа да коментира конкретните финансови цели за годината, но заяви, че цели да забърза трансформацията през 2015 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още