IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уникален мобилен номер продаден за рекордна сума в Иран

$57 хил. е платил иранец, за да притежава номер от седем седмици

10:11 | 08.07.10 г. 2
Уникален мобилен номер продаден за рекордна сума в Иран

Действащите в Иран мобилни оператори започнаха продажбата на лесно запомнящи се телефонни номера, предаде ИТАР-ТАСС.

Агенция МЕХР съобщи, че номер 0912-777-77-77 е бил купен за рекордната сума от около 57 хил. долара.

Преди няколко дни, когато бе даден стартът на кампанията в Иран, никой не можеше да предположи, че ще се намерят желаещи да платят толкова огромни суми. Услугата обаче се радва на изключително търсене.

На иранския пазар настъпват масово и луксозните мобилни телефони. Производители от Швеция и Финландия предлагат своите устройства за „скромни“ суми от няколко десетки хиляди долара. Те се разграбват като топъл хляб от богати иранци, които ги вземат за подарък на съпруги и приятелки, твърди иранската информационна агенция МЕХР.

Предлагат се и ултралуксозни апарати с инкрустирани диаманти и благородни метали за стотици хиляди долари, които също намират своите купувачи.

До второто тримесечие на 2010 г. проникването на мобилни услуги сред световното население възлиза на 73%, показват проучвания на анализаторската компания The Mobile World. Прогнозите й сочат, че до първото тримесечие на 2015 г. тази цифра ще е 100%, като в изчисленията се включват и собственици на повече от една активна SIM карта. Остава въпросът къде се крият тези възможности и нови, неразработени пазари.

Именно на Иран, наред с Бразилия, Русия, Индия, Китай, Индонезия, Виетнам и Мексико, ще разчитат в бъдеще производителите и доставчиците на мобилни услуги, за да разраснат бизнеса си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
ruseborn
преди 13 години
Народът гладен, крадливата върхушка гуляе- също като в ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
theforce
преди 13 години
абсолютна *** - звучи ми като България. явно в теориите на историците че произхождаме от тези земи има нещо вярно. с една щипка мангалщина от индийския субконтинент отгоре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още