IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony представи ноутбук, подобен на MacBook Air

Устройството е с последния модел процесори на Intel и ще излезе на пазара през март

09:57 | 23.02.11 г.
<p>Яony Vaio S е със същия размер на екрана и конкурира MacBook по тегло и тънкост на корпуса. <i>Снимка: Sony </i></p>

Яony Vaio S е със същия размер на екрана и конкурира MacBook по тегло и тънкост на корпуса. Снимка: Sony

Компанията Sony представи нов ноутбук, част от линията Vaio S. Новото устройство е с 13,3-инчов дисплей и тежи 1,75 килограма. Размерите на дисплея са подобни на тези, които Apple вложиха в своя MacBook Air. Теглото на първия MacBook, който излезе на пазара през 2008 година, бе 1,3 кг, а дебелината по цялото му тяло – от 4 до 19,4 мм. Не случайно устройството бе позиционирано на пазара като най-тънкия лаптоп в света.

Моделът, който е с продуктов номер VPCSB1A9E, е снабден с най-новия 2,7-гигахерцов процесор на Intel Core i7, който бе показан на 20 февруари тази година.

Устройството има и 8 GB оперативна памет, се съобщава в официална информация на компанията. Обемът на твърдия диск е 128 GB.

Новият модел на японската компания ще бъде снабден с двойна графична система. Сред опциите, които ще се предоставят на клиентите, са комплект с видеокарта AMD Radeon с 512 или с 1024 MB памет, както и вграден в процесора чип Intel HD Graphics. Ноутбукът ще има два USB 2.0 порта и един USB 3.0. Дебелината на Vaio S няма да превишава 2,4 см.

Времето на работа на батерията е осем часа. Ако към устройството бъде включена допълнителна батерия, времето за работа може да се увеличи до 14 часа.

Продажбите на Sony Vaio S ще започнат най-вероятно от март 2011 година. На каква цена ще се продава обаче все още не е ясно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още