IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Създадоха филм, чийто край зависи от зрителя

На базата на чувствата на зрителите се променят музиката, сюжетът и дори финалът на лентата

13:13 | 15.03.11 г.
Създадоха филм, чийто край зависи от зрителя

„И какво става накрая?“ е чест въпрос, когато искате да научите развръзката на интересен филм. Представете си обаче лента, която няма предварително ясен финал, а всичко зависи от вас. От вашите реакции, от това как вие виждате филма, какви емоции изпитвате и чувства влагате, докато гледате действието.

На фестивала "South By Southwest" в Остин, Тексас, беше представен експериментален филм, който се променя според реакцията на публиката, съобщи New Scientist.

По време на прожекцията на филма "Unsound" психологическата реакция на подбрани зрители се отчита със специална система. Тя се използва за окончателното оформяне на съдържанието, музиката и сюжета. Така краят зависи от колективната емоционална реакция.

"Не можем да четем мислите ви, но можем да четем какво чувствате", е предупреждението преди началото на прожекцията.

Реакцията на публиката се наблюдава, като се избират деветима зрители, за чиито пръсти се закачат електронни сензори. Те отчитат пулса и галваничната реакция на кожата.

Когато възрастната жена на екрана вижда крадец в къщата си, сензорите отчитат ускорен сърдечен ритъм и влага по пръстите.

Това се променя с хода на действието. Реакцията на публиката след това се използва за промяна на музиката и сюжета. Дори краят зависи от нея.

За филма се използва система, която позволява взаимодействие със зрителите. Проектът е уникална смесица на изкуство с технология и наука. Той е създаден с участието на Filmtrip - бутикова продуцентска компания от Белфаст, BioControl Systems - технологична компания от Сан Франциско, и учени от университета "Куинс" в Белфаст.

Следващият проект на екипа е пълнометражен филм.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:36 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още