IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford добавя Wi-Fi във всички свои нови автомобили

Досега безжична връзка имаха само моделите от високия клас на компанията

10:51 | 20.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ford</em></p>

Снимка: Ford

Американският производител на автомобили Ford планира да добави Wi-Fi връзка в моделите си от ново поколение, които ще излязат на пазара през 2012 година.

Wi-Fi ще бъде част от информационно-развлекателната система „SYNC with MyFord Touch”, съобщи компанията. Системата ще позволи включване на до пет безжични устройства, поддържащи Wi-Fi, от рода на ноутбуци, смартфони и таблети.

Достъпът до интернет ще се осъществява през USB-модем, за който е предвиден специален порт на таблото. Ролята на точка за достъп може да играе и смартфон, съобщава още компанията.

По подразбиране Wi-Fi функцията ще работи в защитен режим (WPA2) и ще изисква от потребителя да въвежда парола. При откриване на ново Wi-Fi устройство в колата за първи път, шофьорът ще трябва да разреши включването му в мрежата.

Подобна възможност и досега се предлагаше от Ford, но само в най-скъпите автомобили на компанията от C клас.

До този момент от автомобилостроителя не са уточнили колко би струвала тази допълнителна екстра, но, както е известно, мобилната свързаност никога не излиза евтино. И да, наистина е хубаво да видим автомобилните производители да наваксват с разширявнето на мрежите, но колко ли време ще е нужно за това, технологиите да станат по-прости и по-стандартни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още