IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четецът за онлайн книги на Google е на пазара до дни

В САЩ цената на iriver Story HD се очаква да бъде близо 140 долара

14:38 | 12.07.11 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: iriver</em></p>

Снимка: iriver

Тегло от 206 грама, 6-инчов монитор, поддържащ висока резолюция от 768 x 1024 пиксела, стандартна QWERTY-клавиатура и цена от 139,99 долара. Това е първият електронен четец, който ще работи с виртуалната библиотека на Google. Устройството е производство на компанията iriver и ще бъде пуснат в продажба в неделя.

Посредством WiFi връзка iriver Story HD ще осигурява на притежателите си директен достъп до над 3 милиона безплатни електронни книги, а хиляди други ще могат да се купуват.

Устройството ще позволи на читателите да купуват, четат и разглеждат книги директно от Google eBooks чрез WiFi връзка, а не както до сега - първо да свалят книгите на своя компютър и след това да ги качват в съвместим четец. Новата джаджа ще показва книгите във висока резолюция чрез e-ink екран, а за пълно удобство при употреба е вградена и QWERTY клавиатура.

Потребителите ще имат и възможност да съхраняват копията от книгите си на онлайн сървърите на Google. От декември, когато беше лансиран проектът Google eBooks, платформате е достъпна за използване на всяко устройство с модерен браузър, в това число с операционните системи Android и iOS, мобилни приложения чрез Chrome Web Store app, Android Market и съвместими електронни четци.

USA Today коментира, че Story HD е изправен пред сериозно предизвикателство. Конкуренцията в лицето на утвърдени лидери на пазара като Amazon, Barnes & Noble и Sony ще бъде наистина жестока.

Липсата на  touch screen-функционалност и сравнително високата цена (има модели на Kindle за 114 долара) също са сред посочените минуси на новия продукт. 

Повече новини за технологии - в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
Минaващ
преди 12 години
Те скоро и цветни ще излязат:http://***.reader.bg/news/item/332.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още