IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пиян служител на Apple изгубил прототип на iPhone 5 в бар?

Компанията мълчи дали слуховете за изгубеното ново устройство са верни

12:46 | 03.09.11 г. 1
Пиян служител на Apple изгубил прототип на iPhone 5 в бар?

Пиян служител на Apple е загубил прототип на iPhone, вероятно петата му версия, в бар в Сан Франциско в САЩ. В подобен инцидент беше изгубен прототип и на предходната версия на смартфона, пише британският вестник Telegraph.

Изданието посочва, че от Apple са проследили по електронен път устройството до частен дом, но полицията не е открила нищо, след като е претърсила къщата.

Компанията производител отказва коментар на слуховете, че изгубеният прототип е на iPhone 5. Очаква се устройството да се появи на пазара в началото на октомври.

Изданието припомня, че програмистът на Apple Гари Пауъл изгуби прототип на iPhone 4 в бара Redwood City. Човекът, който намери устройството, го продаде на блога Gizmodo за 5 000 долара. Впоследствие Apple заплаши да съди електронното издание и се стигна до арест на редактора му Джейсън Чен. Срещу него обаче така и не бяха повдигнати обвинения.

Cnet.com писа, че полицията в Сан Франциско е потвърдила, че е “асистирала” на Apple в претърсването на частен дом във връзка с изгубено устройство, произведено от компанията. Изданието беше първото, което писа за слуховете около загубения прототип.

Инцидентът е станал още в края на юли, според Cnet.com. Този път обаче арена на действието е бил барът Cava22. По-късно Apple се свързва с полицията и обяснява, че по електронен път е проследила устройството до конкретен адрес. Проверката на къщата обаче не показала нищо, а и от технологичния гигант не разкрили подробности за какво точно устройство става въпрос.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Tony
преди 12 години
Никакъв пиян служител няма! Това си е част от рекламата!Когато си забравям моя телефон, никой не ми го краде!:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още