IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG представи своя първи LTE таблет

Устройството съчетава предимствата на LTE технологията и дисплея с висока резолюция True HD IPS

13:44 | 19.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Първоначално Optimus Pad LTE ще се предлага в Южна Корея. <em>Снимка: LG</em></p>

Първоначално Optimus Pad LTE ще се предлага в Южна Корея. Снимка: LG

Корейската компания за потребителска електроника LG представи своя първи таблет, който поддържа LTE мрежа - LG Optimus Pad LTE.

Устройството разполага и с True HD IPS дисплей. Именно благодарение на тези две характеристики последният смартфон от портфолиото на компанията се отличава от конкурентните модели на пазара като първия LTE смартфон с HD дисплей. Първоначално Optimus Pad LTE ще се предлага в Южна Корея.

“Фактът, че таблетите генерират около пет пъти по-голям трафик на данни в сравнение с един смартфон, ясно показва, че потребителите на таблети имат нужда от по-добра и по-бърза връзка“, каза д-р Йонг-Сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Mobile Communications Company.

Таблетът е снабден с 1280 х 720 True HD IPS дисплей, който предлага отлични условия за гледане на филми и клипове във висока резолюция. Той също така има 8-мегапикселова камера, с която потребителите могат да правят собствени снимки и видео в HD. Друг акцент за любителите на мултимедията е, че моделът работи с SD карта памет с до 32 GB капацитет, което го прави първия таблет на пазара с такава възможност.

Освен тези характеристики, Optimus Pad LTE предлага и лесни и приятни за работа приложения, които подобряват цялостното усещане при забавление с таблета.

Софтуерът Smart Movie Editor на LG позволява лесното редактиране на снимки и видео клипове в движение. Приложението Web Duet дава възможност на потребителите да търсят информация, както в техните имейли и текстови съобщения, така и в профилите им в социалните мрежи.

Друга полезна функция е LG On-Screen Phone (OSP), която позволява на потребителите да прехвърлят картината от своя смартфон на големия екран на таблета чрез кабел. Впоследствие те могат да поемат управлението от което и да е от двете устройства.

LG Optimus Pad LTE е лесно преносим и практичен - тежи едва 479 гр. и е с дебелина само 9,34 мм. Таблетът е снабден с 1,5 GHz двуядрен процесор и работи с операционна система Android 3.2 Honeycomb. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още