IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon постига сериозни успехи с Kindle Fire

За девет месеца таблетът е завладял пазарен дял от 22% в САЩ

09:15 | 31.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	След седмица Amazon може да представи втората версия на&nbsp; Kindle Fire. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

След седмица Amazon може да представи втората версия на  Kindle Fire. Снимка: Ройтерс

Най-големият в света онлайн търговец на дребно Amazon може да отпразнува своя голям успех с таблета си Kindle Fire. Само девет месеца след пазарния си старт в САЩ става ясно, че за това кратко време продуктът е успял да завладее пазарен дял от 22%, както обяви самият Amazon.

Fire, който се разглежда като продължение на електронния четец Kindle, бе пуснат на пазара с много фанфари през ноември като по-евтин конкурент на iPad на Apple за пазара в САЩ. Kindle може да се купи за 199 долара - значително по-малко дори от половината за цената, която Apple иска за един iPad.

В световен мащаб обаче Apple продължава да е недостижим. Наскоро пазарните анализатори от IHS изчислиха, че делът на издиганата в култ компания от Купертино от глобалния пазар на таблети е нараснал през второто тримесечие на годината до почти 70%. За сметка на това пазарния дял на Amazon е спаднал до нищожните 4,2% от преди това 5,8 на сто.

Междувременно Amazon покани ресорните журналисти в САЩ на пресконференция след седмица, без да конкретизира повода. Все пак се очаква, че концернът ще представи най-новия модел на своя Kindle Fire.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още