IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple представя малкия iPad още през октомври?

Американски медии споменават за събитие на 23-и октомври

12:10 | 13.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Apple представя малкия iPad още през октомври?

Американският технологичен концерн Apple ще представи миниварианта на своя топ таблет iPad на 23-и октомври, пише близкият до Wall Street Journal технологичен сайт AllThingsD.com в петък, като се позовава на информирани източници.

iPad Mini има диагонал на екрана от 7,85 инча, спрямо диагонала от 9,7 инча на актуалната версия. Досега обаче са известни съвсем малко детайли за устройството. Цената на по-малкия таблет се очаква да започва от около 299 долара.
Компанията все още не е съобщила нищо за очаквания по-малък таблет - концепция, която основателят на концерна Стив Джобс осмя преди две години. Преди няколко месеца обаче анализатори прогнозираха, че iPad mini ще се появи преди сезона на коледните покупки. 



С Mini iPad Apple реагира на растящата конкуренция на пазара на таблети. Конкурентите Google и Amazon вече са напред, предлагайки по-изгодни варианти за устройствата. 

Китайският сайт Apple.pro публикува още в началото на август две снимки на предполагаем компонент на малкия iPad. Те показват класически гръб на iPad с полиран алуминий, на който обаче липсва място за камерата. Дали публикуваните снимки отговарят на действителността, или са просто фалшиви, не може да се каже. Ако все пак се окаже, че наистина е част от бъдещия малък таблет, това би означавало още една стъпка назад към началото на iPad, защото първият "голям" iPad също няма задна камера. Но от предната си камера обаче производителят едва ли ще се лиши, защото софтуерът за видео чат FaceTime е изключително важен и престижен проект за концерна.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още