IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Motors изтегля 475 хил. Chevrolet Cruze заради риск от пожар

Само произведените в завода в Лордстаун, щата Охайо, автомобили от този модел имат специфичен дефект

13:12 | 23.06.12 г.
<p>
	Момент от ежедневните операции в завода в Лордстаун. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Момент от ежедневните операции в завода в Лордстаун. Снимка: Ройтерс

Американският автопроизводител General Motors изтегля 475 418 автомобила, за да ограничи риска от пожар, съобщи ВВС, като се позова на негово изявление.

Компанията планира промени в популярния модел седан  Chevrolet Cruze, така че горящите течности да не бъдат улавяни в двигателния отсек, се посочва в съобщението на General Motors.

Колите са продадени в САЩ, Канада и Израел и са сглобявани в завода в Лордстаун, щата Охайо, между септември 2010 г. и май 2012 г.

От компанията посочиха, че няма съобщения за катастрофи и пострадали заради описания проблем.

Информацията до собствениците трябва да бъде изпратена в средата на юли, а от General Motors преценяват, че на дилърите на Chevrolet ще отнема около половин час на автомобил, за да отстранят проблема, свързан със защитата на двигателя.

За коли от същия модел, но произведени в други заводи на компанията, не е докладван подобен проблем, посочи неин говорител. Въпреки това едно от подразделенията в Холдън, Австралия, разследва дали 10 000 продадени автомобила биха могли да имат същия дефект.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още