IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Warner губи в боксофиса, но игрите я дърпат нагоре

Въпреки големите инвестиции във филмови продукции компанията не успява да изкара голям хит

17:02 | 12.10.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Въпреки че не може да запази своята челна позиция в класацията цяла година, Warner Interactive е на път да постигне рекорд от 1,5 млрд. долара приходи през 2015 г., посочва Хадад.

Преди две седмици компанията направи най-големия си залог, пускайки „Lego Dimensions” - игра, подобна на „Skylanders” на Activision, която позволява на играчите да изградят специални, отделно продавани конструктори Lego, които се появяват и в играта. Подобни игри обикновено струват повече от 100 млн. долара за разработка, производство и пускане на пазара.

Влизането на Warner в бизнеса с видео игри беше водено от бившия ръководител на подразделението за домашни забавления Кевин Тсуджиара, който в момента е главен изпълнителен директор на студиото. След като пое поста през 2013 г., той стана по-отдаден на филмовия бизнес от своя предшественик Бари Мейер, който до голяма степен делегираше тази работа на президента на филмовата група.

От своя страна Тсуджихара работи в тясно сътрудничество с ръководителите на кино продукцията, маркетинга и дистрибуцията, за да направлява процесите по възстановяването и насочването към успеха, постигнат със сериите филми „Черния рицар“, „Хари Потър“ и „Хобит“.

Опитите на компанията през тази година да стартира нови франчайзи, някои от които са в ход, преди Тсуджихара да стане главен изпълнителен директор, не постигнаха успех. „Пан“, който събра допълнително 25,1 млн. долара в международен план, е последният пример за това.

Големият телевизионен бизнес на Warner Bros. все още се представя добре, а студиото е на път да постигне рекордни приходи тази година въпреки филмовите си неволи.

"Нашият бизнес умишлено е толкова разнообразен, така че в една година, в която се сблъскваме с предизвикателства в боксофиса, телевизионният ни бизнес и този с игри се справят добре“, посочва говорителят на компанията.

Warner Bros. не е единственото студио, което има лоши боксофис резултати този уикенд. Лентата „The Walk: Живот на ръба“ на Sonу Pictures Entertainment започна да се прожектира в цялата страна този уикенд и събра едва 3,65 млн. долара. Филмът е създаден за 35 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
deant
преди 8 години
Batman Vs Superman ще дръпне малко резултата им нагоре, но като цяло те не успяват да капитализират комикс героите, както успява Marvel + Disney.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още