IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обикновените акции на Химимпорт с по-малка капитализация от Велграф или Галата

Акциите на Химимпорт АД се понижават с 67% за последната година, докато тези на Велграф са нагоре със 17%, а на Галата - с 25%

10:38 | 25.09.12 г. 4
Автор - снимка
Редактор
Обикновените акции на Химимпорт с по-малка капитализация от Велграф или Галата

Обикновените акции на Химимпорт вече са по евтини от обикновените акции на Велграф Асет Мениджмънт АД или Инвестиционна компания Галата АД.

Капитализацията на обикновените акции на Химимпорт е 103 млн. лв., докато на Велграф е 143 млн. лв., а на Галата 113 млн. лв.

За последните 12 месеца акциите на Галата поскъпват с 25%, тези на Велграф са нагоре със 17%, а обикновените акции на Химимпорт АД поевтиняват с 67% до рекордно ниските нива от 0,655 лв./акция.

Основен акционер във Велграф Асет Мениджмънт АД или Инвестиционна компания Галата АД е Централна кооперативна банка, дружество от групата на Химимпорт АД.

Тя държи 20,5% от капитала на Велграф Асет Мениджмънт и 9,84% от капитала на Инвестиционна компания Галата АД по данни към 30 юни 2012 г. Данните са само на база акционерите с над 5% дял в капитала на Велграф и Галата.

Съответно при ръст в цената на акциите на Велграф и Галата, ЦКБ може да спечели, съответно да има положителен ефект върху консолидираната печалба на Химимпорт АД.

Свързани компании:

Велграф Асет Мениджмънт АД(VAM)

Не Инвестиционна Компания Галата АД(G0A)

Химимпорт АД(CHIM)

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
ОК
преди 11 години
Да му мислим ние. Като се катурне всичко, ако някой като ББ е на власт, ще вземе да национализира всичко и на всеки ще раздаде по равно. За да прикрие действията на "съдружниците" си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
ОК
преди 11 години
Христо, нали се сещаш, че официално Велграф и Галата нямат нищо общо с Химимпорт. Иначе пенсионните им фондове нямаше да могат далновидно да купуват и поддържат цените на тези така безценни компании.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Hris0 Hrist0v
преди 11 години
Тук малко не ми става ясно. Значи собствеността на Химимпорт струва повече от колкото самия той? Звучи ми малко нелогично.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още