IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът продължава да поевтинява в очакване на срещата на ОПЕК

Организацията може да увеличи производствените си квоти, за да замени изгубените либийски доставки

09:47 | 08.06.11 г.
Петролът продължава да поевтинява в очакване на срещата на ОПЕК

Цената на петрола се понижи по време на сесията в Ню Йорк, като изтри спечеленото по-рано, заради спекулации, че Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) ще увеличи производствените квоти по време на срещата си днес във Виена, съобщи Bloomberg. Фючърсите паднаха с 0,7%.

ОПЕК ще повиши производството на петрол, смятат представители, запознати с въпроса. В САЩ търсенето на бензин по бензиностанциите се е повишило с 2,9% през миналата седмица, след като американците се върнаха на работа след празничните дни, се казва в доклад на MasterCard Inc. SpendingPulse. По-рано САЩ увеличиха прогнозата си за глобалното потребление на петрол за тази година.

"Големият ключ е ОПЕК", каза Джонатан Барат, управляващ директор на стокови брокерски услуги в Сидни, който предвижда цената на петрола през тази година да е около 100 долара за барел. "САЩ твърдят, че търсенето ще се увеличи, но икономически данни не показват това", допълни той.

Цената на петрола с доставка през юли падна с 49 цента до 98,60 долара за барел в електронната търговия в Ню Йорк.

Спадът в цената на петрола сорт Брент с доставка през юли е с 91 цента, или 0,8 на сто, до 115,87 долара за барел.

ОПЕК ще увеличи производствените си квоти за първи път от 2008 г., за да замени изгубените либийски доставки и да отговори на растежа на търсенето, заяви представител на организацията, пожелал анонимност, тъй като не бил упълномощен да говори публично.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още