IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът търси посока в очакване на решение за бъдещето на Европа

Заплахата на Standard&Poor's предизвика отстъпление в цената на черното злато тази нощ

08:53 | 06.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът търси посока в очакване на решение за бъдещето на Европа

Цената на петрола записва движение в тесни граници от началото на новата седмица. Според анализатори това се дължи на предпазливостта на пазарните участници заради напрегнатата седмица, която трябва да даде отговори на много въпроси, свързани с бъдещето на еврозоната.

На борсата в Ню Йорк вчера лекият суров петрол с доставка през януари поскъпна с минималните 3 цента до 100,99 долара за барел. Тази сутрин обаче котировките се понижават с 0,6 на сто до 100,38 долара за барел.

Сред причините за това е предупреждението на агенция Standard&Poor's, че рейтингите на водещи страни от еврозоната ще бъдат поставени под наблюдение с тенденция перспективата по тях да бъде понижена.

Засегнатите от съобщението са Германия, Франция, Австрия и други държави от еврозоната, които към момента се радват на топ кредитен рейтинг ААА.

Вчера в Лондон петролът сорт брент с доставка през февруари записа минимално понижение спрямо петък. Днес котировките отстъпват с 0,5 на сто до 108,96 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още