IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златото остава в изчаквателна позиция

Благородният метал се търгува близо до едномесечно дъно преди довечера Федералният резерв да очертае монетарната си политика за в бъдеще

15:34 | 19.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Златото остава в изчаквателна позиция

Фючърсите върху златото се търгуват бе особени изменения, близо до едномесечно дъно в електронната търговия в сряда, тъй като пазарът се готви за евентуални сигнали от Федералния резерв на САЩ за бъдещата монетарна политика, пише Market Watch.

Спекулациите, че Федералния резерв ще намали размера на програмата си за изкупуване на облигации, оставиxa цените на златото под натиск. Изпълняваната от Фед програмата за количествения улеснения на монетарните стимули е разглеждана от анализаторите като основната движеща сила на цената на благородния метал в последните години.

Председателят на Фeд Бен Бернанке ще даде по-късно днес пресконференция пред журналисти, на която ще бъдат оповестени резултатите от заседанието на щатската централна банка.

Цената на златото с доставка през август се покачва с 5,35 долара, или 0,39 на сто, до 1372,25 долара за тройунция, измъквайки се от пропадането с близо 2 долара в ранната търговия. Най-ниското достигнато ниво през деня бе 1,364 долара за тройунция, като за последно такъв резултат бе отчетен в средата на месец май според данните на FactSet.

Непосредствено преди започването на двудневната среща на върха на Фед във вторник фючърсите върху благородния метал поевтиняха с 16,20 долара, или 1,2%.

Повечето анализатори не очакват Федералния резерв да измени темпа на изкупуване на активи, които възлиза на 85 млрд. долара на месец и е насочен към стимулиране на икономическия растеж.

"Все по-малка изглежда вероятността Фед да промени паричната си политика в сряда. Въпреки това централните банкери вероятно ще адаптират своите икономически перспективи, предоставяйки сигнали как и кога политиката им може да се промени", заяви Стан Шипли, икономист в ISI.

При търговията с други ценни метал в сряда фючърсите върху среброто с доставка през юли губят 9 цента, или 0,4%, до 21,59 долара за унция. Цената на медта с доставка през юли се задържа на 3,15 долара за паунд.

Фючърсите върху паладия с доставка през септември се търгуват при 706 долара за тройунция, което е спад от 2,35 долара, или 0,3 на сто. Стойността на платината с доставка през септември се смъква с 90 цента до 1439,20 долара за унция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още