IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Един орган може да отговаря за надзора над пазарите на стоки и суровини в Индия

Заради възникнало затруднение с плащане, причинило срив на най-големия пазар с незабавна доставка, Министерството на финансите може да прибегне до този ход

20:52 | 20.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Един орган може да отговаря за надзора над пазарите на стоки и суровини в Индия

Индия възнамерява да обедини в един органите, осъществяващи надзор над пазарите на стоки и суровини. Причината е възникнало затруднение с плащане, причинило срив на най-големия пазар с незабавна доставка, пише Bloomberg, позовавайки се на три лица, запознати със случая.

Анонимните източници споделят, че Министерството на финансите на Индия работи върху предложението. Сливането на Securities and Exchange Board of India и на Forward Markets Commission ще засили надзора над пазара на суровини, чиято стойност възлиза на над 2,8 трлн. долара, и ще предотврати сривове в бъдеще.

Регулаторните органи в световен мащаб разширяват надзора над пазарите - от метали да валути, затягайки правилата относно капиталовите буфери и борейки се срещу изпирането на пари и манипулацията на лихвени индекси.

Сливането на двата регулатора ще бъде най-голямото преформулиране на правилата за надзор над стоковите пазари и идва след като търговията на платформата за покупки и продажби на стоки и суровини - от злато до захар - National Spot Exchange Ltd. (NSEL) бе спряна.

Комбинирането на органите, осъществяващи надзор върху стоковия, суровинния и застрахователния пазар в едно тяло е сред предложенията, отправени от комисия към правителството.

Нейната роля е да изготви предложения за реформи във финансовия сектор на Индия и да премахне припокриването на съществуващи вече правила. Според двама от анонимните източници правителството може да се съобрази с някои от препоръките.

Търговията на NSEL бе спрянa, след като платформата не успя да осъществи транзакции на обща стойност около 56 млрд. рупии (или 910 млн. долара) под формата на такси за инвеститорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още