IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силнo волатилна сесия за петрола след ново понижение на запасите в САЩ

Търговията със злато също е изпъстрена с резки движения в двете посоки

10:58 | 21.05.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Силнo волатилна сесия за петрола след ново понижение на запасите в САЩ

ЕНЕРГИЙНИ СТОКИ

Щатският петрол не успя да открие ясна посока през изминалата сесия. През по-голямата част от деня котировките бавно се изкатериха, достигайки до ниво от 59,03 долара за барел.

Ключовият момент бе публикуването на размера на петролните резерви в САЩ. Това се случи в 17:30 часа българско време и предизвика бурни реакции от страна на пазарните участници. Другата важна новина от последния ден бе свързана с публикуването на данните за брутния вътрешен продукт на Япония, които успяха да изненадат приятно анализаторите.

Най-важната новина без съмнение бе публикуването на ежеседмичния доклад на американското енергийно министерство. Данните показват актуалните размери на петролните запаси в икономика номер едно в света. Резултатите показаха, че резервите се понижават за втора поредна седмица. За седмицата, приключила на 15 май, спадът бе от 2,7 млн. барела, което надмина очакванията на анализаторите. Прогнозите бяха поставени за понижение от 1,3 милиона барела.

Непосредствено след публикуването на резултатите фючърсите поевтиняха с повече от 0,5% само за броени минути, след което обаче бързо изтриха загубите, връщайки се близо до началната си точка.

USOIL

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 03:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 18 rate down comment 0
nobel
преди 8 години
Голям зор беше, докато свалиха цените, сега още по-голям да ги вдигнат. Що така намаляват резервите у Америчко? Сигурно всички са се качили по колите и карат денонощно с *** газ. Не ми се вярва много точно това да е причината. Ще трябва да приемем, че имаме намаляване на добива, колкото и да не им харесва това на някои. Но има и добри новини:-------------------------------------------Петролът получи неочаквана подкрепа от силния доклад за растежа на икономиката на ......--------------------------------------------Не е на Съединените щати за съжаление. На Япония е. За растеж в Щатите и на най-големите оптимисти не им се обръща езика да говорят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още