IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Linde и Praxair прекратиха разговорите за сливането си

Според изявление на Linde не е било постигнато съгласие най-вече по-бъдещото управление на общата компания

11:34 | 12.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Германският газов концерн Linde и американският му конкурент Praxair са сложили край на разговорите си за сливане. Преговорите можеха да приключат с пазарен лидер на стойност 60 млрд. долара, съобщиха компаниитe. Акциите на Linde се сринаха веднага след новината, съобщава Ройтерс.

Двете компании бяха в ранен етап на разговори на фона на консолидацията в индустриалния газов сектор, където по-бавният икономически растеж е отслабил търсенето в секторите на производството, металите и енергията.

„Макар че стратегическият смисъл на сливането принципно беше потвърден, дискусиите по детайлите, особено около управлението, не доведоха до взаимно съгласие“, казва Linde в изявление.

Praxair потвърждават в съобщение от едно изречение, че преговорите са били прекратени.

Акциите на Linde се сринаха с почти 9% в ранната търговия и до 10:12 ч. българско време се търгуват със спад от 7,8% до 137,30 евро на дъното на германския индекс на сините чипове и на най-ниското си ниво от месец.

Не сме убедени, че сливането щеше да бъде полезно за акционерите на Linde”, казва анализаторът на DZ Bank Петер Спенглер, който препоръчва продажба на акциите в съобщение до клиентите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още