IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

“Газпром“ и CNPC поставят основа за още един газопровод между Русия и Китай

Двете страни обсъждат и други области на взаимодействие - съхранение на природен газ, електрификация и т.н.

14:21 | 21.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

„Газпром“ и китайската CNPC поставиха основа за изграждането на още един газопровод за пренос на руски газ в Китай, съобщи ръководителят на руския газов гигант Алексей Милер. Той разговаря по-рано днес с представители на CNPC, посочват от пресцентъра на „Газпром“.

По време на срещата са обсъдени възможности за пренос на газ от Далечния Изток (северноазиатската част на Русия) в Китай. „Проектът ще разшири възможностите за покриване на растящото търсене на газ на китайския пазар“, коментира Милер.

Към момента плановете са Русия да доставя газ през газопровода "Силата на Сибир", който е в процес на изграждане. 

Двете страни са обсъдили основните параметри на бъдещите доставки на газ – обем, срок на действие на договорите, начало на доставките и т.н. Очакванията са, че Китай и Русия ще подпишат нов договор за доставката на природен газ през 2018 година, посочват от "Газпром".

Обсъдени са и възможности за сътрудничество и в други области – съхранение на газа в подземни хранилища, електрификация на базата на газ и т.н.

Двете страни са подписали и споразумение, което ще бъде приложено към договора за покупко-продажба на природен газ по „източния“ маршрут. То указва условията по отчитането на количествата доставен природен газ, се казва още в съобщението на „Газпром“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още