IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: Ако интернет расте в Гърция, то може да расте навсякъде

Мобилната реклама е надценена краткосрочно, но дългосрочно потенциалът е голям, смята бившият директор от Yahoo! Марвин Лиао

09:00 | 06.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Експерт: Ако интернет расте в Гърция, то може да расте навсякъде

Какво е бъдещето на мобилната реклама, можем ли да очакваме голям ръст на мобилния интернет и как интернет пазарът в Европа реагира на кризата.

Това бяха част от темите, които бяха обсъждани по време на специалното издание на Клуб Investor.bg с участието на бившия търговски директор на Yahoo! Inc. за Европа, Близкия Изток и Африка Марвин Лиао.

„Всички знаем, че навлизаме в период на рецесия. Не искам да давам мрачни прогнози, но погледнете икономическите факти, особено в Гърция. Мисля, че Гърция е бедствена зона. Ако погледнете Италия, дори Испания и Франция, там има много проблеми. Както и в цялата еврозона“, каза той. 

Въпреки това ситуацията на интернет пазара е значително по-добра в сравнение с общата икономика, дори и в най-засегнатите пазари.

„Аз отговарях за гръцкия пазар и Гърция може да има много проблеми, но интернет е една от най-ефективните медии, когато времената са трудни. Въпреки че общият рекламен пазар в Гърция се сви, онлайн пазарът продължи да расте и спечели много по-голям дял“, отбеляза Лиао.

„Така че си казах: Ако пазарът може да расте в Гърция, може да расте навсякъде“, добави той. Според него мобилната реклама в краткосрочен план е изцяло надценена, но дългосрочно потенциалът е голям.

Вижте видеото от Клуб Investor.bg

Специалното издание на клуб Investor се осъществява с подкрепата на Microsoft.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още