IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Електрохолд" и Военна академия задълбочават партньорството си в енергийната сигурност

Компанията и академията ще продължат съвместната си работа в подготовката на докторанти, студенти и специализанти

17:50 | 18.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Електрохолд
Снимка: Електрохолд

"Електрохолд България" и Военна академия "Г. С. Раковски" подновиха дългогодишното си партньорство в областта на индустриалната и енергийната сигурност с ново петгодишно споразумение. Компанията и висшето военно училище ще продължат да си сътрудничат при подготовката на докторанти, студенти и специализанти, осигуряването на студентски стажове и практики, развитието на иновации и разработването на приложни изследвания.

Споразумението беше подписано на официална церемония днес (18 май) от Карел Крал - главен изпълнителен директор на "Електрохолд България", Душан Рибан - оперативен директор на "Електрохолд България", и генерал-майор Тодор Дочев - началник на Военна академия.

„Българската енергетика има огромна нужда от висококвалифицирани специалисти в сферата на сигурността. Компаниите от сектора се модернизират и дигитализират интензивно, което постоянно ги изправя пред нови предизвикателства. Благодарение на сътрудничеството ни с Военна академия „Г. С. Раковски“ много наши специалисти имат възможност да надградят знанията и компетенциите си“, каза Карел Крал.

„Днешното споразумение за сътрудничество е една платформа, която предвиждаме да разширяваме в различни посоки. Това основата, върху която ще продължаваме да развиваме нашите ползотворни взаимоотношения, базирани на взаимното доверие, което сме изградили от 2015 година насам“, заяви генерал-майор Дочев.

"Електрохолд" развива дългосрочна стратегия за подкрепа и популяризиране на професионалното образование и изграждането на квалифицирани кадри за българската електроенергетика. Част от тази стратегия е дългосрочното партньорство с професионалните гимназии и висшите учебни заведения.  През 2020 г. компанията създаде специализиран сайт „Енергия за бъдещето“, чрез който да насърчи и мотивира младите хора да изберат електроенергетиката за своя кариера.

Последна актуализация: 17:50 | 18.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Специални предложения виж още
Финанси виж още