IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четири начина да бъдеш успешен трейдър

Подготовката и дисциплината са в основата на всяка доходоносна стратегия

10:03 | 28.08.12 г. 14
Четири начина да бъдеш успешен трейдър

Ако успеете да определите какво мотивира големите играчи, ще можете често да се возите на гърба им и съответно да печелите.

Приравняване

Изберете няколко валути, акции или стоки и ги разпределете в различни времеви рамки. След това приложете вашата методология на всички от тях и вижте коя времева рамка и кои инструменти са най-чувствителни към вашата система.

Така се открива съвпадение по „характер” за вашата система. Повтаряйте това упражнение редовно, за да се приспособите към променящата се пазарна среда.

Точка 4 – Управление

Тъй като не съществуват единствено печеливши сделки, никоя система няма да произведе 100% сигурна ситуация. Дори  да вземем една доходоносна  система с коефициент печалба към загуба 65%, все още остават 35% губещи сделки. Затова ключът към изкуството на печалбата е в управлението и изпълнението на сделката.

Управление на риска

В края на краищата, успешната търговия  е изцяло зависима от управлението на риска. Приемайте загубите често и ги преодолявайте бързо, ако се налага, и се опитвайте да насочите търговията си в правилната посока още от самото начало. Но не се учудвайте, ако това не стане. Тогава прекъснете и после опитайте отново, защото често пъти едва след втория или третия опит търговията ви ще потръгне във вярната посока.

Тази практика изисква търпение и дисциплина, но веднъж уцелите ли правилното направление, ще можете да поставите плаващи стопове и да сте печеливши в най-добрия случай, а в най-лошия – да излезете на нула.

Заключение

Съществуват толкова нюанси на методите за търговия, колкото са и търговците. Поради тази причина няма правилен или грешен начин за сключване на сделки. Има само доходоносна  търговия и такава, която води до загуби.

Уорън Бъфет е казал, че съществуват само две правила в търгуването: Правило №1: Никога не губи пари; Правило №2: Помни правило №1. Затова най-добре залепете бележка на компютъра си, която да ви напомня да приемате малки загуби често и да ги преодолявате бързо, а не да чакате големи поражения.

Открийте своята демо сметка безплатно в BenchMark Trader

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 1
kravata_mu
преди 11 години
давай :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
dean.jordanov
преди 11 години
Тука, както и навсякъде другаде е много важен принципа на 7-те П-та. Ако някой не го знае може да му го разясня (общо валиден е) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
slayer
преди 11 години
и аз си го помислих първоначално. но после се замислих - аз като почвах почнах на юруш и потроших сума ти пари, щото не се бях замислял по тия въпроси. просто статията е за съвсем начинаещи и не е лошо, че се пускат и такива. белким предпазят някой от това да се учи с налучкване и парене :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
obafeme
преди 11 години
тази статия някаква шега ли е?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още